maandag 1 oktober 2012

Wim Riksen is de winnaar van de KUNO Kunstwedstrijd

Juryleden Janine van Rennes, Raymond Moonen en Jeroen Storm zijn het eens. De aquarellen van Wim Riksen hebben de KUNO kunstwedstrijd gewonnen. En daarvan heeft dit aquarel de meeste lof gekregen.


“Naar onze mening zitten in dit werk de meeste elementen uit het verhaal van ridder KUNO. En door het wapen van Voerendaal te gebruiken op het schild wordt dit werk ook gelinkt aan de omgeving waar het verhaal zich afspeelt. De jury valt ook de donkere wolken op die voor hen het symbool zijn van de onfortuinlijke toekomst van de ridder . Mooi qua kleur en compositie. Van dit werk is een mooie poster te maken. Leuk ook dat het tot een serie behoort.”

In het algemeen schrijft de jury verrast te zijn door de diverse inzendingen uit verschillende disciplines, digitaal, beeldend en tekstueel (of een combinatie daarvan). De inzendingen zijn allemaal met veel aandacht en liefde gemaakt en dat stralen ze ook uit. Duidelijk is te merken dat de inzenders het verhaal goed kennen. Belangrijk criterium is toch de bruikbaarheid voor promotiemateriaal geweest.

Meer informatie over de ingezonden werken kunt u HIER vinden.

Wim Riksen vindt de KUNO prijs een mooie verrassing.
Hij heeft momenteel een hele drukke "kunstzinnige" periode. In het laatste weekend van september heeft hij een 1e prijs in ontvangst mogen nemen in Apeldoorn. Deze keer een landelijke prijs van het kunstblad "Atelier" met als thema dieren (uitgereikt door Marianne Thieme persoonlijk). Een hele mooie ervaring volgens Wim. In November staan een tweetal expo's op het programma. Allereerst het eerste weekend van november met de schilders club in 't Terpkerkje in Urmond; en vanaf 18 november solo-expo in de Zwarte Ruiter te Gulpen (deze duurt 'n hele maand). Uiteraard is iedereen daar welkom. Tevens is er eind november ook nog de prijsuitreiking van de "Alphons wintersprijs" in 't Gouvernement in Maastricht, waar Wim met een schilderij in de finale zit. Misschien is het aan te bevelen om maar snel een aantal kunstwerken van Wim Riksen aan te schaffen voordat zijn werk zo beroemd wordt, dat het onbetaalbaar wordt glimlacht..

Aldegonde

Meer over Wim Riksen vindt u HIER

De organisatoren van het KUNO festival bedanken zowel de deelnemers en de juryleden en zijn bijzonder blij met de nieuwe poster die volgend jaar het KUNO festival zou kunnen sieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten