zondag 7 oktober 2012

KUNO kijkt verder vooruit

Het door de Stichting Euregio Zangprojecten georganiseerde KUNOfestival heeft veel interesse opgewekt bij een groot aantal verenigingen uit de gemeente Voerendaal.

HIER heeft U al kunnen lezen dat er een bijeenkomst gepland is om een eventuele voortzetting van het KUNOfestival te bespreken. Deze bijeenkomst zit er zeer binnenkort aan te komen en wel op donderdag 11 oktober om 19:00 uur in De Borenburg.


De gemeente Voerendaal ziet in het project 'KUNOfestival' een goede mogelijkheid voor het uitvoeren van maatschappelijk relevante activiteiten, zoals het bevorderen van de leefbaarheid binnen Voerendaal. Met de nieuwe subsidieverordening in het vooruitzicht kan het KUNOfestival een mogelijkheid zijn om hier op in te spelen. De activiteiten die georganiseerd worden kunnen bijvoorbeeld ingediend worden als aanvraag voor een activiteitensubsidie. Daarnaast zijn er voor dit soort projecten nog meer mogelijkheden op het gebied van subsidies op provinciaal niveau. Te denken valt daarbij aan de ter beschikking komende gelden van de aangenomen motie: “Instandhouding Limburgse Volkscultuur”.

Om na te denken over hoe U als vereniging kunt deelnemen aan het KUNOfestival, nodigen de gemeente Voerendaal en de Stichting Euregio Zangprojecten U uit voor een brainstormsessie op donderdag 11 oktober om 19:00 uur in De Borenburg. Tijdens die bijeenkomst krijgt U van ons informatie over de opzet en werking van het KUNOfestival en gaan we daarna gezamenlijk brainstormen over hoe de verschillende verenigingen zouden kunnen participeren. Verder wordt uiteengezet waar eventueel subsidiemogelijkheden liggen. Tijdens deze anderhalf uur durende bijeenkomst komt achtereenvolgens aan bod:

1. Welkom door wethouder Patrick Leunissen;
2. Een beknopt verhaal: Ridder KUNO van Voerendaal: De kracht van een legende;
3. De opzet van het KUNOfestival;
4. Brainstorm met de aanwezigen en bespreken financieringsmogelijkheden;
5. Conclusie en afspraken.

Mocht het enthousiasme groot zijn, dan kan de bijeenkomst iets langer duren.

Wij nodigen per vereniging 1 persoon uit die een goed overzicht heeft over het wel en wee van de vereniging. Wilt u ons uw deelname bevestigen en indien u zelf niet komt, de naam van uw vertegenwoordiger? Dat kan via linda.frints@voerendaal.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten