maandag 7 mei 2012

Zeer geslaagde opening van het KUNOfestival

Op zondag 6 mei heeft het openingsconcert plaatsgevonden van het KUNOfestival. Het aantal bezoekers was ruim boven verwachting. De ruim tweehonderd gemaakte programmaboekjes waren snel uitgegeven en nog steeds stroomden gasten binnen.

Klokslag drie uur startte het programma. Na een korte inleiding, verraste het Madrigalchor Aachen met een subtiel en accuraat uitgevoerd polyfonisch programma van barokke koorklanken. Ook het orgelspel van Hans Leenders werd door ervaren luisteraars gekenschetst als virtuoos en transparant.

Na het concert ontstond in de Borenburg nog een zeer geanimeerd treffen waar bleek dat ook de koorleden en de dirigent bijzonder tevreden waren over het concert. Het feit dat de kerk zo goed bezet was, de vriendelijke ontvangst in Voerendaal, de goede akoestiek, de mooie kerk enz. enz. werden allemaal als positieve punten genoemd. Hans Leenders was heel opgetogen over de kwaliteit van het orgel. De koorleden waren ook tevreden over hun eigen prestatie. Diverse adressen, telefoonnummers en e-mailcontacten zijn "euregionaal" uitgewisseld.

Een zeer geslaagde festivalstart concludeert de jubilaris.

Een fragment uit het concert valt hier te beluisteren



foto: Volle kerk bij het openingsconcert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten