maandag 30 juli 2012

CD-opname Candlelight concert

Een week vóór het Candlelightconcert maken we een opname voor een Candlelight-Highlight-CD.Net als het Candlelightconcert zelf is dit ook steeds een erg gezellige bijeenkomst. Voor het eerst horen de organisten van elkaar hoe de gekozen muziek klinkt en dat is iedere keer weer een verrassing.

Het gezelschap is klein; de vier organisten, de registrant en twee mensen voor de opnametechniek. Maar dit gezelschap is inmiddels goed op elkaar ingespeeld en de organisatie verloopt dan ook geruisloos.


Tijdens het spelen van de vierhandige orgelbewerking van de 5e symfonie van Beethoven (De noodlotsymfonie) slaat het noodlot even toe. Een van de orgelpijpen is door het benauwde weer helemaal van streek en geeft een valse toon. Maar ook dat is geen probleem voor het vakkundig gezelschap. Met een ladder klimt Frans Jespers in het orgel en brengt de stemming weer op de juiste frequentie.


Na twee uur staat alles op de harde schijf. Tijd voor een gezellige nazit op het terras van het KUNO kasteel: De Borenburg.

Alvast iets horen? Klik hier

Meer over het Candlelightconcert?
#KUNO Candlelightconcert op 3 augustus
#Programma Candlelightconcert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten