vrijdag 13 juli 2012

KUNO Kunstwedstrijd: De sluitingsdatum komt in zicht

Deelname aan de KUNO kunstwedstrijd kan nog tot 15 juli, dus u heeft nog eventjes! Daarna zal de KUNO kunst jury, bestaande uit Janine van Rennes, Jeroen Storm en Raymond Moonen zich buigen over de ingezonden werken.

Mevrouw Ans Reijnaerts-Palmen die eerder al een kunstwerk stuurde, heeft nog een tweede KUNO kunstwerk ingezonden. Ditmaal geen steen uit de tijd van Karel de Grote, maar een schildering op doek. Hieronder ziet u het betreffende werk.


Verder hebben we nog een inzending van meneer Sjef Debets uit Voerendaal ontvangen. Hij heeft een digitaal ontwerp gemaakt van het wapen van Ridder KUNO. Daarbij schrijft hij het volgende:

In het wapen boven van links naar rechts: het familie wapen, het landgoed.
In het wapen onder van links naar rechts: Aldegonde als zon over zijn landgoed, uit het wapen van haar vader Karel de Grote.



Het wapen is gemaakt uit Kunradersteen en smeedijzer. Dat laatste leverde enige verwarring op. Was het toch echt een combinatie van steen en ijzer? De suggestie dat het om echte steen en ijzer gaat wordt versterkt omdat het object draaibaar is in alle richtingen. Je kunt het van voor en van achter, van onder en van boven bekijken, zelfs tussen de steen en het ijzer doorkijken. Voor de oplettende lezer: Alles digitaal!


Op het allerlaatste nippertje stuurt dhr. Debets nog een bewerking van dit digitaal ontwerp in. Deze keer als kleurig drukwerklogo. Uiteraard telt het net zo goed mee en brengt de stand op een totaal van zeven kunstwerken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten